Gent

www.flickr.com
quaxagnes' Gent photoset quaxagnes' Gent photoset

maandag 2 mei 2011

Gent

Gent ontdekken!


Besloten om op onze koninginnendag te gaan naar het koninkrijk België en wel naar de mooie plaats Gent




Station Visè
  


koffie werd gekocht
 


Station Luik wachtend op de trein richting Oostende
  `s Morgens om 6.00 uur uit de veren om, om 7.00 te vertrekken op weg naar Vise waar we de trein hadden van 8.20 richting Luik .We zijn overgestapt op de trein naar Oostende , maar natuurlijk na, op het perron in Luik, een versterkend drank "Koffie" te hebben gekocht.
Was erg druk in de trein want groepen Scouts van groot tot klein stapte op in de trein richting kust beladen met emmertjes en schepjes ,een leuk vrolijk gedoetje.
Aangekomen in Gent met de tram nr. 1 richting centrum gereden, als eerste natuurlijk weer die beroemde kop koffie gedronken,daarna richting VVV voor informatie voor de rondleiding door een deskundige gids om ons de mooiste plekjes te tonen zodat we bij een tweede bezoek van de stad onze eigen gids kunnen zijn want het is zeker dat we deze mooie stad nog eens zullen vereren met een bezoek misschien wel met een overnachting met de Gentse feesten in juli?


Om 14.30 rondleiding dan maar eerst een hapje eten in één van de velen eetgelegenheden !
 

Was erg druk bij het VVVkantoor

Schouwburg 



Onze Gids
 


Stadhuis met twee stijlen


Stadhuis



Onder de bogen waren de vishallen


Vleeshallen



Middeleeuwse Burcht
 


Burcht



Huis met houten gevel het enig huis nog de ander zijn met steen
 



De drie Torens


Gebouw van de Schippersgilde


Na gezellig nog wat gedronken te hebben ,richting station gegaan om de trein van half 8 te nemen richting de lage landen .
Maar wat zagen we daar op het station een patatekeskraam en het kan toch niet zo zijn in Belgie te zijn geweest zonder een zakje patat , maar het was wel een erge vette hap kijk zelf maar... veel plezier gehad



De vette hap








Geen opmerkingen:

Een reactie posten